Дома Најава Обложување на интернет – Како функционира?

Обложување на интернет – Како функционира?

обложување на интернет

Доколку сте љубител на спортското обложување сте слушнале за начинот на обложување на интернет. За да се стекнете со ова искуство, мора да ги совладате оновите на кладењето. Најнапред треба да сфатите како тоа функционира, но бидете без грижа, едноставно е.

Облог настанува кога двете страни имаат спротиставен поглед за исходот на некој спортски настан и секој свој став го брани со пари. Опкладата ја добива тој што точно ќе го  предвиди исходот на натпреварот.

Секако може да се обложувате и со пријателите, но овде зборува за јавно обложување, односно обложување помеѓу играчот и обложувалницата. Еден вид на такво обложување е обложување на интернет.

Обложување на интернет – Основни елементи на опкладата

  • Селекција е вашето мислење за исходот на мечот.
  • Влог е количината на средства која ја уплаќате на обложувалницата во моментот кога го прифаќате облогот.
  • Коефициент е вредноста што покажува колку обложувалницата треба да ви плати ако погодите.

Пример:

За полесно да сфатите ќе ви претставиме еден хипотетички пример. Да претпоставиме дека следниот викенд играат дерби натпревар Барселона – Реал Мадрид. Вие сметате дека Барселона ќе победи, а обложувалницата нуди коефициент 2.00. Вие уплаќате 20 евра, а потенцијалната добивка изнесува 40 евра. Формулата за пресметување е ВЛОГОТ х КОЕФИЦИЕНТОТ = ПОТЕНЦИЈАЛНА ДОБИВКА. Се надеваме дека со помош на овој пример ја сфативте суштината на обложување.

обложување на интернет

Обложување на интернет – Како функционира?

„Принципот е исто, а се останато се нијанси“ вели еден стих од популарна песна, а ова е доста прецизен одговор на прашањето од насловот. Основната разлика помеѓу обложувањето на интернет и класичното обложување е начинот на полагање на опкладите.

Класичното спортско кладење подразбира да прошетате до локалната обложувалница, додека интернет обложувањето се одвива преку итнернет, а потребно ви е интернет конекција, лап топ, мобилен телефон или таблет. Се останато е исто.

Доколку се обложувате на интернет може да пребарувате во историјата на облозите, а на тој начин водите поголема евиденција за разлика од класичното обложување.

Коментари
Advertisements
Прочитајте поврзани статии
Load More In Најава

Проверете

Атрактивен бонус за обложување

Интернет бизнисот стана предизвик, бидејќи широк спектар на компании од ден на ден се созд…