Дома Македонски спорт Меѓународен џудо турнир во Прилеп: Клубот СЕИШИН освои 21 медал!

Меѓународен џудо турнир во Прилеп: Клубот СЕИШИН освои 21 медал!

0

Викендов во спортската сала на ООУ Добре Јованоски во Прилеп во организација на Џудо Клуб СЕИШИН Прилеп се одржа 10 ти Традиционален Меѓународен Турнир во џудо за помлади пионери-ки, пионери-ки и кадети-ки.

На Турнирот учество зедоа вкупно 23 клубови од 6 Држави (Македонија, Србија, Грција, Косово, Бугарија, Црна Гора), со вкупно 222 натпреварувачи.

Џудо Клубот СЕИШИН-Прилеп настапи со вкупно 27 натпреварувачи а освоени се 21 медал и тоа:

Помлади Понери-ки:
1. Никола Магдески кат. -46 кг 1-во место
2. Даниел Каралиоски кат. -30 кг 2-ро место
3. Седаин Рустемоски кат. -50 кг 3-то место
4. Димитри Џокоски кат. 55 кг. 2-ро место
5. Стефан Врглески кат. -55 кг 3-то место
6. Андреј Сотироски кат. +60 кг 2-ро место
7. Теа Настоска кат. -28 кг. 3-то место
8. Теона Настоска кат. -28 кг. 3-то место
9. Теодора Тасеска кат. -44 кг. 3-то место

Пионери-ки:
10. Георгиј Магдески кат. -55 кг 2-ро место
11. Андреј Трајковски кат. -55 кг 3-то место
12. Магдалена Најдоска кат. -40 кг. 1-во место
13. Леона Настоска кат. -57 кг 2-ро место
14. Вероника Белушанец кат. -52 кг. 3-то место
15. Ивана Стеваноска кат. -63 кг 2-ро место

Кадети:
16. Марко Тодорчески кат. -55 кг 2-ро место
17. Андреј Трајкоски кат. -55 кг 3-то место
18. Валентин Димитриоски кат. -81 кг 3-то место
19. Јован Најдоски кат. +90 кг 1-во место
20. Марио Цинцароски кат. +90 кг 3-то место
21. Мартин Трајановски кат. -60 кг 3-то место

Џудо Клубот Сеишин Прилеп е задоволен не само со остварените резултати туку и со целокупната организација на овој Јубилеен турнир што беше впечаток на сите присутни.

Advertisements
Прочитајте поврзани статии
Load More In Македонски спорт

Проверете

АМС го награди европскиот шампион Бесир Алили со еден милион денари

Бесар Алили кој стана европски шампион во категоријата слбооден стил до 48 килограми вчера…