
Страстите не стивнуваат по натпреварот помеѓу Реал Мадрид и Реал Сосиедад, а гостите пронајдоа уште една спорна ситуација од овој меч каде што Едуардо Камавинга е во центарот на вниманието поради неговиот срамен потег.
На стадионот Сантијаго Бернабеу гледавме спектакуларна пресметка во реваншот од полуфиналето на Купот на кралот, а на крајот, Реал Мадрид мина во финалето со вкупна победа од 5:4.
Анде Јанков - македонски автор: Тајните на пишување добар крими роман!? ↓↓↓
Камавинга остана да лежи на теренот откако скокна и ја промаши топката, земајќи се за главата за да изрежира дека добил удар иако беше јасно дека контакт не постоеше.
Французинот падна како покосен и се фати за главата бидејќи знаеше дека судијата веднаш ќе ја прекине играта. Правилата се дека судијата го прави тоа кога се сомнева дека некој од играчите добил удар во главата за да му се укаже итна помош, а тоа беше потегот на Камавинга.
.Камавинга скокна на срамен начин, падна сам, ја загуби позицијата и Кубо изведе контранапад. Гледајќи ја ситуацијата, фингираше удар и судијата го свиреше. Чиста глума. pic.twitter.com/eUbVtSiWvn
— Филозофија Јохан Кројф (@ADN_Cruyff) 2 април 2025